RókAmaru

"Sokan nem értékelik a humorom. Ha kevesebb lenne az önbizalmam, azt hinném, nem vagyok vicces."
(Anita Blake)
Ha EMO, Prinszessz, RAJ, vagy csak szimplán bunkó vagy, jobban teszed, ha nem szólsz hozzám...
Nyikita (Amaru gyilkos-énje)

2009. június 24., szerda

Avatar, Aang legendája


La Li Ho!

Most egy nagyon imádott rajzfilm-sorozatomról fogok nektek áradozni, és titkon reménykedem, hogy többen is elkéritek majd tőlem a DVD-ket... :P Hát, kezdjük:

Történetünk (mert miért is ne) egy kitalált világban játszódik, ahol mindennek a négy elem egyensúlya ad erőt. A négy elemet persze az emberek képesek irányítani. (Már aki...) Ennek köszönhetően négy népre váltak szét. Egyetlen ember van, aki minden elemet képes irányítani, az Avatar.

Az Avatar mindig újjászületik, és mindig másik népnél. (Sorban: víz, föld, tűz, levegő)

Ahogy az az intro-ból kiderül, a négy nép békében élt, ameddig a tűz népe nem támadott. De támadtak, mert undok ganajgombócok. :P Egyedül az Avatar segíthetett volna (aki akkor épp a Tűz népéből származott, és Roku-nak hívták) de meghótt. Újjászületett, de a tűz népe (mivel tudta, hogy a levegőidomároknál lesz az új Avatar) lemészároltatta az összes levegőidomárt, mikor Aang (az avatar) még csak 12 éves volt. Ekkor még csak a levegőt tudta idomítani, menekülés közben beleesett a tengerbe, és majdnem meghalt, de bekerült az Avatar-állapotba (Világít a szeme, s az összes eddigi Avatar erejét és tudását megkapja) és lefagyasztotta magát, és az állatkáját, Appát. Így ült a hűtőben 100 évig, amikor Katara (Az uccsó déli vízidomárcsajszi :P) és Sokka megtalálták. És akkor kezdődik a buli!

100 év hűvös után Aang igencsak csodálkozik, hogy mi minden történt a világban. A tűz népe már eléggé elterjeszkedett, már csak két föld-város, Omashu és Ba Sing Se áll ellen, meg az északi víz-nép. Természetesen felkerekednek, hogy mestereket találjanak Aangnak.

Hogy nehogy egyszerű legyen a dolguk, a kitagadott tűz-herceg, Zuko kergeti őket, mert szentül hiszi, ha elkapja az Avatart, az apja, Ozai majd visszafogadja. Hogy neki se legyen egyszerű, őt meg a húga, Azula kergeti. És közben persze sok mindenkit megismernek. Boomie-t, a kicsit kerge, de remek föld-idomárt; Katara és Sokka nagymamájának volt szerelmét; néhány hippit(imádom őket XD); Toph-ot, a pici-de-erős földidomár lánykát (aki később a fémmel is minden probléma nélkül eljátszadozik.); egy eszelős víz-boszorkát (aki akarata ellenére is megtanítja Katarát a vér-idomításra) és még sok-sok embert.

Persze a tűz népe folyamatosan üldözi őket, és próbálják bevenni a még szabad városokat, ahol hőseink segítkeznek a védekezésben, Zuko háromszor legalább kitalálja, hogy ő-most-jó-ja-de-mégsem.... XD Azula beszerez magának egy elit csapatot, két leányzóból, Ty Lee-t és Mai-t, és persze hiába lesz mindenki egyre erősebb, fenáll a kérdés: Vajon Aang képes lesz-e megölni a Tűz Urát?

Ha még ez sem lenne elég, rengeteg szuper effekt van a rajzfilmben, látványosak a harcok, szépek a színek, és remek mozdulatokat alkalmaznak a szereplők(mivel minden nép mozdulatai egy-egy kínai harcművészetet idéznek.)
Ha érdekel, melyik nép melyik harcművészetet használja, tessék:
Víz Föld Tűz Levegő (katt)

És persze sok melléktörténet is van benne. (Mítikus szörnyikék, természet-istenek, a hold lelke stb.stb.)

Ja, meg a humor... hát az kész, én sikítozva röhögtem már néha. Sokka és Aang már alapból bohócok, Zuko annyira emo néha, hogy azon már csak röhögni lehet, Iroh (Zuko nagybácsija) sem teljesen normális, Toph totál laza, és mindig beszól valamit, meg persze a rengeteg helyzet-komikum. Jó és kész. :)


Még néhány szót egyenként a fontosabb szereplőkről:
Aang:
Levegőidomár (eredetileg) másodállásban Avatar. Minden élőt tisztel, éppen ezért vegetáriánus, és sosem öl meg semmit és senkit. Eléggé bohóc-alkat, folyamatosan valami csínyen jár az esze, bár mit várhatnánk egy 12 éves fiútól... (Jó, plusz száz év a frigóban.)

A népét kiirtották, múltjából egyedül a repülést segítő botja, és a nagy repülő izéje (valami állat, magyarul nemtommi, én angolul néztem) akit Appának hívnak. Később megtalálják a pici mókusszerű félig denevér szőrös valamit, aki meg Momo. XD



Appa:

Momo:









Katara: A déli víz-nemzet utolsó vízidomára. Anya-stílusa van, ezért néha ráripakodik a többiekre,de figyel is rájuk, és fogalkozik mindenkivel. Nagyon ügyesen használja a képességeit. A rajzfilm során megtanul gyógyítani és vért idomítani is (más emberek testét képes irányítani a bennük keringő vér /folyadék/ miatt.)





Testvére Sokka, aki karddal, és a nagy kedvencével, bumeránggal nyomul. (Meg a haditerveivel és a hülye vicceivel.XD)








Zuko: Na ő ugye az ellenség... aztán meg barát... aztán semleges... aztán majdnem megöli Aangot, aztán meg ő lesz a tűz-mestere Aangnak... bonyolult az élete, nézzétek meg a rajzfilmet, én nem írom le, mert belefájdul a fejem. XD





Tesója Azula, aki baromi erős, villámokat is irányítja, totál kegyetlen, és genyó, de azért imádom. :D

Nagybátyjuk Iroh, aki iszonyú édi bácsi, és baromi jó a humora. És imádja a jázminteát. XD

És végül, de nem utolsó sorban, Toph: Őt is nagyon szeretem. Eléggé kőbunkó, de kétség kívül a legjobb földidomárok közé tartozik. Vak, de ha a talpa földet érint, akkor mindent tökéletesen érzékel. A vakságával folyamatosan poénkodnak, többek között ő maga is. Makacs és nagyszájú, de segít a barátain. És menőőőőőő XD

Nos, remélem tetszett a kis beszámoló, próbáltam minél jobb képeket kiválasztani, és azt hiszem, érdemes megnézni ezt a rajzfilmet. Nem tucat, és nem lehet előre tudni, hogy mi fog történni. És iszonyú jó humora van, de tényleg! :D

Béke Belétek: Amaru-chan

9 megjegyzés:

Fekete Hercegnő írta...

A buddhista kiskölyök meg a világ megváltása...XD Egyébként érdekes lehet, tényleg belenézek majd, ha lesz időm... látom, élvezed a nyarat. Örülök neki. *jóságos nővérke-mosoly*

Vivi írta...

Milyen lelkiállapotban lehettek a rajzfilm készítői...? XD
Üdv: Botyi

Amaru-chan írta...

Black: helyesssss :D
Botyi: van róla egy képem, a következő bejegyzésben berakom utóiratnak, csak neked. :D Majd figyeld ;)

Atomnyul írta...

Water tribe... :P

Vivi írta...

Oh, "csak nekem", köszi szépen... Türelmetlenül várom! XD
Üdv: Botyi :)

Nikotingirl írta...

Vivi ezt nekem is kölcsönathatnád. még csak pár részt láttam, azt is németül...:P bár a héten keresztanyuméknál voltam és ott van olyan csatorna, amin adják, de ha egyszer ideadnád, nagyon örülnék. :D

Amaru-chan írta...

Oké, Tamika, meglesz :) Szerintem ezzel megint lesz egy közös hóbortunk :P Majd akkor vmikor, vhogyan odaadom.

Unknown írta...

Sziasztok,
Nem tudjátok hol lehet megkapni a teljes sorozatot dvdn?

Névtelen írta...

Sajnos nem lehet kapni magyarul.